Dekonspiruje się, iż minimalizacja tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym utrzymaniu tkanki mięśniowej, bywa omalże wykluczona. Aczkolwiek bywa parę technik by ten trud zatracił się. Pogodzenie sprzecznych strategii diety jest bezsprzecznie skomplikowane, lecz przystępne, wystarczy, iż przy redukcji tkanki tłuszczowej będziemy wykorzystywali środki nie wystarczające w organizmie czyli witaminy.
Albowiem spożywając niskokaloryczną dietę redukujemy ilość witamin a także soli mineralnych niezbędnych dla organizmu. Jedynie witaminy przypuszczalnie mogą w obserwowalny patent zatroszczyć się o uzupełnienie niedomiaru witamin i soli mineralnych bez lokowania ponadprogramowych bezcelowych kalorii. Chrząstki przede wszystkim są stworzone z białka a ściśle oznaczając z uprzednio znanych aminokwasów. Regresja tłuszczy bywa wymagana do tego ażeby zatroszczyć się o tkankę mięśniową.
Skądinąd w środowisku naturalnym nie bywa białko samorządnie. Nawet najmiększe mięsko pochodzące z drobiu czy ryb posiada okrasę. Aby mieć sposobność konsumować odpowiednią miarę białka powinno się dotrzymać miarę w jedzeniu ceresu. W odmiennym kazusie chociażby nie będziemy mieli w orientacji jak zyskaliśmy ponownie rozrost tkanki tłuszczowej.